Gepubliceerd op:

Schrijver:

Alles over onbekend Glasgow, of weet jij het wel?

Glasgow is de grootste stad van Schotland. Deze stad staat misschien niet meteen bovenaan de lijst van wereldwijde toeristische plekken, maar de stad heeft veel te bieden. Hieronder staan een paar verrassende feiten over onbekend Glasgow, die jij waarschijnlijk nog niet wist!

Onbekend Glasgow, een stad met Italiaanse wortels

Glasgow heeft Italiaanse wortels. In de 19e eeuw migreerde een aantal Italianen naar Glasgow, voornamelijk uit Toscane. Ze vestigden zich in de stad en brachten hun erfgoed mee. Hierdoor kun je in Glasgow genieten van Italiaanse gerechten, in restaurants en cafés, die generaties lang in handen zijn geweest van Italianen.

Onbekend Glasgow, een Filmhoofdstad

Glasgow heeft een groeiende filmindustrie en wordt vaak gebruikt als locatie voor internationale films. Het iconische Glasgow Film Theatre is een centrum voor filmcultuur. De stad heeft een indrukwekkende lijst van films die er zijn opgenomen, waaronder “World War Z,” en “The Dark Knight Rises.”

Tastbare geschiedenis in Glasgow

Het Kelvingrove Art Gallery and Museum zit vol van kunst en erfgoed. Het beschikt over een collectie van meer dan 8.000 objecten, van schilderijen tot dinosaurusskeletten. Je kunt hier enkele van ‘s werelds meest waardevolle kunstwerken bewonderen met gratis toegang.

Onbekend Glasgow, Culinaire Diversiteit

De eetcultuur van Glasgow is net zo divers als zijn bevolking. Naast Schotse gerechten, kun je genieten van keukens uit alle kanten van de wereld. Het Merchant City-gebied staat bekend om zijn gastronomische restaurants, terwijl je in het West End gezellige eetcafés en moderne eetgelegenheden vindt. Of je nu zin hebt in Indiase curry, Thaise noedels of Mexicaans, Glasgow heeft het.

Marine in Glasgow

Glasgow heeft een maritieme geschiedenis en is de basis van het Scottish Submarine Centre. Hier kun je de geschiedenis van onderzeeërs in Schotland verkennen, inclusief de beroemde HMS Upholder, een onderzeeër uit de Tweede Wereldoorlog die diende in de Marine.

Onbekend Glasgow, vol met Street Art

Glasgow is de thuisbasis van een street art-scene die de stad verrijkt met kleurrijke muurschilderingen. Loop door de stad en je zult geweldige kunstwerken ontdekken die variëren van politieke boodschappen tot wonderlijke creaties.

Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, architectuur of eten, Glasgow heeft het. De stad bruist van diversiteit. Het is een plek waar traditie en moderniteit samen gaan en waar het onbekende van Glasgow wacht om ontdekt te worden.

Dex (21 jaar)

Ik wist nog niet super veel over Glasgow. Na het lezen van deze blog ben ik super geïnteresseerd geraakt in Glasgow. Ik heb een treinreis gemaakt en dit blog gebruikt om mij beter voor te bereiden op mijn reis. Ik heb een fantastische tijd gehad in Glasgow!

Wil je meer informatie lezen over Glasgow? Bekijk dan Meer informatie Glasgow

Wil je na het lezen van deze blog een treinreis boeken naar Glasgow in het Verenigd Koninkrijk? Bekijk dan Treintripje naar Glasgow.

Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwe blogs!


Geplaatst

in

,

door

Tags: