Gepubliceerd op:

Schrijver:

De wonderen van de Alpen: Wandelroutes rondom Innsbruck

Innsbruck is een prachtige stad in het hart van de Alpen. De unieke ligging van de stad zorgt ervoor dat er talloze mooie wandelroutes rondom Innsbruck liggen. Hier delen wij onze favoriete routes!

Populaire wandelroutes rondom Innsbruck

1. De Nordkette Panoramaweg

Wandelroutes Innsbruck Nordkette Panoramaweg

De Nordkette Panoramaweg biedt een spectaculair uitzicht op Innsbruck en de omliggende bergen. Dit pad begint in de buurt van de Hungerburgbahn, de kabelbaan die je vanuit het centrum van Innsbruck naar Hungerburg (en eventueel verder naar boven) brengt. Het pad bevindt zich op zo’n 860 meter hoogte. Lees verder.

2. Patscherkofel summit trail

In de winter is de Patscherkofel een prachtig skigebied met bijna 20km piste. Maar zodra de sneeuw begint te smelten is dit een prachtig gebied om te wandelen! Vanaf de Patscherkofel kabelbaan is een wijd wandelpad die je in iets meer dan 5km naar de top van de berg brengt.

The eagle walk

Voor de ervaren bergbeklimmers, sla de kabelbaan over en bestier de berg te voet. De tocht is verdeelt in 24 etappes. Meer informatie op de website van de Tirolse toeristenbond.

3. Zirbenweg

Innsbruck

De Zirbenweg route is geschikt voor beginnende wandelaars. Je krijgt prachtige uitzichten over de Alpen en loopt door één van de grootste dennenbossen van Europa! De route is ongeveer 7,5km lang en start bij de kabelbaan Patscherkofelbahn. Lees verder.

Praktische informatie voor jouw trip naar Innsbruck

Voordat je op pad gaat is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Hier zijn enkele praktische tips en informatie die je helpen bij het plannen van jouw wandelavontuur:

  • Is het noodzakelijk om wandelschoenen te dragen? Ja, stevige wandelschoenen met goede grip zijn echt essentieel op de bergpaden. Zorg tevens voor een goede rugzak, waterdichte kleding en uiteraard een waterfles!
  • Hoeveel dagen heb ik nodig voor een wandelvakantie in Innsbruck? De duur van je verblijft hangt af van welke en hoeveel routes je wilt verkennen. Een verblijf van 3 tot 5 dagen is ideaal als je een paar kleine routes en de stad zelf wilt verkennen. Maar er zijn ook routes die minimaal 15 dagen duren.
  • Moet ik van tevoren reserveren voor de lift of routes? Nee dat is niet nodig, tenzij je een georganiseerde wandeltocht wil maken.
  • Hoe kom ik het makkelijkste in Innsbruck? Vanuit Nederland is het met de auto en trein prima te doen. Als je het maximale uit je vakantie wilt halen raden wij je aan om de nachttrein naar Innsbruck te nemen.

Geplaatst

in

,

door

Tags: