Gepubliceerd op:

Schrijver:

Op welke dagen is Londen een moetje?

Londen is de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Het is het hele jaar door een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld. Er zijn bepaalde dagen in het jaar wanneer je echt naar Londen moet gaan. Dagen wanneer Londen een moetje is, staan hieronder weergegeven.

Kerstmis in Londen is een moetje

Kerstmis in Londen is een sprookje. Vanaf eind november wordt de stad veranderd in een winterwonderland. Oxford Street en Regent Street zijn versierd met honderden lichtjes en je kunt schaatsen bij de beroemde ijsbanen, zoals die bij Somerset House of het Natural History Museum. Mis niet de prachtig versierde kerstbomen op Trafalgar Square en Covent Garden. Je moet een bezoek brengen aan de kerstmarktjes voor kerstcadeaus en al het lekkere eten.

Nieuwjaar in Londen

De Nieuwjaarsdag Parade in Londen moet je een keer hebben meegemaakt. Dit spektakel bestaat uit kleurrijke optochten, leuke muziek, dansacts en indrukwekkende kostuums. Het is een super leuke aftrap van het jaar!

Trooping the Colour in Londen

In juni wordt de verjaardag van koningin Elizabeth II gevierd met Trooping the Colour. Dit evenement omvat een parade van meer dan 1400 militairen en 200 paarden. En er is een balkonscène in Buckingham Palace waar de koninklijke familie verschijnt om de mensen te groeten.

Wimbledon Tennis in Londen is een moetje

Voor tennisliefhebbers is een bezoek aan Londen tijdens de Wimbledon Tennis Championships een must. Dit prestigieuze tennistoernooi vindt plaats in juli en biedt de kans om enkele van ‘s werelds beste spelers in actie te zien op het gras van de All England Club. Tickets zijn gewild, dus zorg ervoor dat je van tevoren reserveert.

The Changing of the Guard in Londen is een moetje

Elke ochtend kun je aanwezig zijn bij de indrukwekkende ceremonie van The Changing of the Guard voor Buckingham Palace. Als je de volledige ceremonie met optocht en paarden wil ervaren, moet je in de zomer naar Londen gaan wanneer deze plaatsvindt op maandag, woensdag, vrijdag en zondag.

Notting Hill Carnival in Londen is een moetje

Het laatste weekend van augustus brengt het kleurrijke Notting Hill Carnival naar Londen. Dit is Europa’s grootste straatfestival met Caribische invloeden en het viert de diversiteit van Londen. Er is dan live muziek, dans, parades en lekker eten in de straten van Notting Hill.

Op welke dagen is Londen een moetje

Fashion Week in Londen

Fashion week Londen vindt tweemaal per jaar plaats, in februari en september. Hier worden de nieuwste modetrends getoond door ontwerpers en talent. Als je van kleding en mode houdt, moet je dit een keer gezien hebben.

Pride in London is een moetje

De Pride in Londen is vaak in juli. Dit is een feest van de LGBTQ+-gemeenschap. Het evenement viert gelijkheid en trekt mensen van alle achtergronden aan. Als je van glitter en glamour houdt, kleuren en een feestje vieren, is dit misschien wel jouw feestje?

Al deze speciale dagen voegen iets extra’s toe aan je bezoek aan Londen. Of je nu de voorkeur geeft aan de kerst of straatfestivals, er is altijd wel iets te beleven in Londen. Dus, plan je treinreis naar Londen en maak een van deze leuke dagen mee!

Jan (23 jaar)

Een super fijne tijd gehad in Londen tijdens de kerst. Ik hoop dat iedereen een keer de mogelijkheid kan hebben om in december naar Londen te vliegen en daar een paar dagen te genieten.

Wil je meer informatie lezen over Londen? Bekijk dan Meer informatie Londen

Wil je liever naar een stad als Glasgow in het Verenigd Koninkrijk? Bekijk dan Treintripje naar Glasgow.

Blijf op de hoogte van nieuwe blogs en schrijf je in voor de nieuwsbrief van onze website.


Geplaatst

in

,

door

Tags: