Met de Slaaptrein naar Oostenrijk

Jij wil graag naar Oostenrijk toe? Maar reizen met de auto is voor jou geen optie? Dan heb ik de oplossing voor jou! Ga toch gewoon lekker met de slaaptrein naar Oostenrijk. Maar wat is eigenlijk en Slaaptrein en hoeveel kost het om met de Slaaptrein naar Oostenrijk te reizen? Deze vragen ga ik in de volgende Alinea’s voor jouw beantwoorden.

Wat is een Slaaptrein?

Een Slaaptrein is een trein die ervoor gemaakt is om er comfortabel overnacht mee te reizen. Dit betekent dat de Stoelen ervoor gemaakt zijn om erin te kunnen slapen, maar er zijn ook bedden aan boord waar je heerlijk je nachtrust kunt genieten. Daarnaast biedt een Slaaptrein ook nog extra badkamers waar je, je kunt opfrissen om de dag goed fris en monter te beginnen. Ook biedt een Slaaptrein vaak over een boordrestaurant. Hier kun je dan lekker van je ontbijt genieten terwijl je naar Oostenrijk reist.

Hoe veel kost het om met de Slaaptrein naar Oostenrijk te reizen?

Dit verschilt per plek waar je op de Slaaptrein opstapt, welke klasse je wil en wat voor extra’s je erbij wilt hebben. 

Een zitplaats in de Slaaptrein naar Oostenrijk:

Wil je vanaf Amsterdam mat de Slaaptrein naar Oostenrijk reizen, dan beginnen de prijs vanaf 30€. Helaas zijn deze tickets snel verkocht en op sommige dagen niet beschikbaar. Daarnaast komt ook nog dat je dan alleen een Zitplaats hebt en daardoor dus op een stoel zou moeten slapen, geen toegang tot een eigen wasruimte hebt. Wel kun je een privé compartiment boeken voor 1-3 personen. 

Een ligplaats in de Slaaptrein naar Oostenrijk:

Als je een ligplaats wilt hebben, dan beginnen de prijzen vanaf 60€. Wel ligt er dan een deken, een laken en een kussen. Daarnaast is bij de boeking ook een mineraalwater en een klein ontbijt bij inbegrepen. Deze compartimenten zijn er voor 4 of 6 personen. Helaas heb je ook dan geen toegang tot een eigen wasruimte. 

Een slaapplaats in de Slaaptrein naar Oostenrijk:

Je wilt met echte luxe met de slaaptrein naar Oostenrijk? Dan zou ik kiezen voor een Slaapplaats. Deze compartimenten kunnen geboekt worden voor 1,2 of 3 personen, de bedden zijn voorzien van beddengoed, je kamer beschikt over een eigen wastafel met handdoek en toiletartikelen, in je boeking inbegrepen zijn een aperitief, snacks, mineraalwater en een uitgebreid ontbijt, wat u ‘s Avonds kunt samenstellen. Wel zijn deze tickets iets duurder. De prijzen voor dit soort ticket beginnen vanaf 90€. 

Waar wacht je nog op?

Je kunt gemakkelijk met de Slaaptrein naar Oostenrijk reizen en zo je vakantie, werkreis of dergelijke fris en monter genieten. Wacht niet te lang voor het beslissen, want om zo korter voor vertrek om zo hoger worden de prijs. Boek dus nu om lekker op tijd te zijn. 

Koop nu je Ticket

Wil je meer weten over Nachttreinen naar Frankrijk of Duitsland? Voor Frankrijk lees hier en voor Duitsland lees hier.

Wil je meer weten over Treinen in Oostenrijk? Lees dan hier.

Benieuwd naar onze blogs? Lees hier meer: