Treinen in Oostenrijk

Lekker genieten van het uitzicht

In Oostenrijk is het fantastisch reizen met de treinen die daar rijden, wat een uitzicht als je daar in de trein rustig je kopje koffie kan drinken of met wat lekkers erbij natuurlijk. Te bestellen in de restauratiewagon die de treinen van de zogenoemde ÖBB bijna allemaal hebben. 

Wat is de ÖBB?

Vanaf Nederland rijden er nachttreinen naar Innsbruck of Wenen. Met de Nightjet van ÖBB reis je er zo naartoe. ÖBB staat voor de Oostenrijkse bundesbahn, die is in zijn geheel in handen van de republiek Oostenrijk. Uit een Europese enquête is gebleken dat de Oostenrijkers het meest tevreden zijn over het treinreizen in hun land. Ze zijn tevreden over de stiptheid van de treinen maar ook over de betrouwbaarheid en de frequentie. 

Milieubewuster onderweg

Met de trein naar Oostenrijk reizen is voordeliger en milieubewuster dan met de auto of het vliegtuig. Je kan je kaartjes kopen op het internet via onder andere de treinreiswinkel of de NS internationaal of gewoon de onderstaande knop. Je ticket krijg je dan via de mail en die kan je op je mobiele telefoon laten zien aan de conducteur. Is je telefoon niet op geladen? Geen probleem de ÖBB  biet gewoon de mogelijkheid om je telefoon weer op te laden.  

Wat te doen in Oostenrijk?

Ga eens kijken in bijvoorbeeld Wenen, Innsbruck, Salzburg of Tirol. Er rijden treinen naar deze plaatsen en je kan er echt cultuur snuiven. In Wenen ga je naar het paleis waar de prinses Sisi heeft gewoond, in Innsbruck staat het huis met gouden dak, gebouwd door keizer Maximiliaan en in Salzburg ga je zeker naar de binnenstad die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat of je gaat met de trein naar Tirol waar je heerlijk kan wandelen of skiën. 

Veel meer in de treinen van Oostenrijk

Er is natuurlijk nog veel meer te zien en te beleven in het prachtige Oostenrijk, die informatie kan je opzoeken op het internet maar je kan ook één van de treinen pakken en er gewoon naartoe reizen voor een echte beleving van de Oostenrijkse cultuur. Wees wel snel wat vooral de kaartjes voor de ÖBB zijn snel weg of ze worden snel duurder. Want wie wil er niet slapen in de trein om vervolgens in het mooie Oostenrijk wakker te worden. 

Bestel dus snel een treinkaartje naar Oostenrijk want voor dat je het weet zijn ze weg!

Koop een Ticket

Wil je meer weten over Nachttreinen naar Frankrijk of Duitsland? Voor Frankrijk lees hier en voor Duitsland lees hier.

Wil je meer weten over de Slaaptrein naar Oostenrijk? Lees dan hier.

Benieuwd naar onze blogs? Lees hier meer: