Vakantie houden in Oostenrijk

Je bent met Nachttrein of de Slaaptrein naar Oostenrijk gereisd maar nu? Wat kun je doen tijdens je vakantie in Oostenrijk en wanneer is de tijd om er heen te gaan? 

Wanneer kun je het beste vakantie houden in Oostenrijk?

Dit is afhankelijk van welke jaartijd jij het prettigst vindt en ook van jouw eigen hobby’s en interesses. Oostenrijk is namelijk ten alentijden prachtig! 

Zomervakantie in Oostenrijk

In de zomer staat namelijk alles mooi in de bloei en kun je genieten van de natuur. 

In de binnen Stadt van wenen kun je van de zomer genieten door bijvoorbeeld het Schloß Schönbrunn Paleis of het Weens Staatsopera te bezoeken. In de alpen kun je genieten van de mooie uitzicht en prachtige natuur. Of je de Stadt van wenen in gaat of in de alpen wilt gaan wandelen er is genoeg te doen tijdens je zomervakantie in Oostenrijk.

Wintervakantie in Oostenrijk

Je houdt van wintersport? Dan zou ik echt in de winter naar Oostenrijk toe. Met Ski’s van de piste af skiën, Wandelen in Oostenrijk is ook in de wintervakantie erg leuk om te doen of gewoon lekker genieten in wellnessresorts. Ook in de winter is er genoeg te doen tijdens je vakantie in Oostenrijk.

Activiteiten in tijdens je vakantie in Oostenrijk

Er zijn genoeg activiteiten die je kunt doen tijdens je vakantie. Wat wel echt een aanrader is en eigenlijk niet te missen tijdens je vakantie in Oostenrijk is het bezoek van het paleis waar Sisi geleefd heeft. Hier kun je niet alleen van de historisch aspecten van het paleis genieten maar ook van de natuur in de tuin van het paleis. 

Daarnaast zou ik ook de Historistische stads center in Wenen met het middelpunt de grote dom niet willen missen. Ga je tijdens de wintervakantie? Dan kun je ook nog gebruik maken van de schitterende kerstmarkten waar je onder het genot van lekker een glühwein ook kunt genieten van het mooie Oostenrijk. 

Wil jij ook vakantie houden in Oostenrijk? Boek dan nu de nachttrein en wie weet kun je al morgenvroeg genieten van de mooie uitzichten in Oostenrijk. 

Koop nu je ticket!

Wil je meer weten over Nachttreinen naar Frankrijk of Duitsland? Voor Frankrijk lees hier en voor Duitsland lees hier.

Wil je meer weten over de Slaaptrein naar Oostenrijk? Lees dan hier.

Benieuwd naar onze blogs? Lees hier meer: